De School in Vpro’s Tegenlicht

Op zondagavond 1 februari 2015 zendt Vpro’s Tegenlicht een televisieprogramma uit over onderwijsvernieuwing. In deze uitzending worden drie vernieuwingsscholen in beeld gebracht en wordt er o.a. gesproken met Arnold Jonk, Onderwijsinspectie. Het gaat om twee scholen voor voortgezet onderwijs: Hyperion Amsterdam en Niekée Roermond en één school voor basisonderwijs: De School Zandvoort.
Het programma gaat over de ruimte die deze scholen benutten om hun onderwijs anders in te richten.
In november/december van vorig jaar hebben we met de hele school – team, leerlingen en ouders – enthousiast meegewerkt aan de voorbereidingen en opnamen.
We willen namelijk graag laten zien wat er allemaal mogelijk is door een andere onderwijsorganisatie: voor ieder kind een brede opleiding, op maat en een schoolleven gericht op groei en ontwikkeling met minder stress en hoe zo’n school er dan uitziet.

Informatie over het programma kunt u hier vinden: http://tegenlicht.vpro.nl/afleveringen/2014-2015/onderwijzer-aan-de-macht.html
Na de uitzendingen van Tegenlicht worden er zogeheten meetups georganiseerd, discussie-avonden in het land over het onderwerp van de uitzending. Informatie over de meetup in Amsterdam bij Pakhuis de Zwijger vindt u hier: http://www.dezwijger.nl/133963/nl/tegenlicht-meet-up-36-de-onderwijzer-aan-de-macht

Dit zijn de gegevens van de uitzending:
Vpro, Tegenlicht
zondag 1 februari
NPO 21.05 uur
‘De onderwijzer aan de macht’
Over dat laatste denken wij zoals u weet anders 😉

Schermafdruk 2015-01-31 16.38.06