Eerste leerlingen naar voortgezet onderwijs

Afgelopen vrijdag (22 juli) was het feest op school, vanwege onze eerste leerlingen die uitstromen naar het voortgezet onderwijs (twee naar het VWO en twee naar het Havo). De uitstromers hadden zelf voor de bovenbouw(ouders) een avond georganiseerd ter gelegenheid van hun mijlpaal. Het was een bijzondere en mooie avond die begon met een door hen zelf bedacht en uitgevoerd toneelstuk over een tijdreis van het heden naar de boerentijd en weer terug. Daarna boden ze de bovenbouw hun ‘meesterstuk’ aan, een schatkist met gekleurde kaarten waarmee kinderen dagelijks ideeën kunnen opdoen om gezellig en rekening houdend met elkaar om te gaan. Het cadeau aan de hele school was een klok met hun foto zodat ze zeker niet vergeten worden. De juffen werden in de bloemen gezet.
Na beeldende woorden waarmee de bijzonderheid en eigenheid van elk kind treffend werd beschreven verlieten de kinderen met een lichtgevende wereldbol het podium.
Daarna konden de kinderen zich uitleven met muziek, dans, fris en chips; de ouders konden het werk in de vorm van maquettes, werkstukken en presentaties van alle bovenbouwleerlingen bekijken.
De avond werd afgerond met de bekendmaking van de prijzen voor best geklede hippie in de categorieën ‘leerkracht’, ‘ouder’ en ‘kind’.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *