Jan Willem Kuin, vader van Ella

Jan Willem Kuin, vader van Ella (5 jaar): “Een belangrijke reden om voor De School te kiezen waren onder andere de flexibele vakantie mogelijkheden. Nu Ella eenmaal op De School zit, ben ik eigenlijk nog het meest enthousiast over de flexibiliteit door de week heen, en over de kwaliteit van het onderwijs.”

Een belangrijke reden om voor De School te kiezen was voor ons onder andere de flexibele vakantie mogelijkheden. Vanwege mijn werk kan ik regelmatig geen vakantie krijgen in de reguliere vakantieperiodes. Het is heel prettig dat ik nu, buiten de seizoenen om, altijd met het hele gezin op vakantie kan. Dat is vaak ook nog een stuk goedkoper!
Daarnaast zijn we ook enthousiast geworden over de sociocratische kringmethode. Het lijkt me voor een kind heerlijk en motiverend als je als persoon 100% meetelt en dat er echt naar je geluisterd wordt. Ook voor ons als ouders is dat trouwens heel prettig. We worden continu, uitgebreid en gedetailleerd bij de ontwikkeling van onze dochter betrokken. Hiervoor is er iedere 10 weken een “PK-gesprek” van een uur tussen leerkracht, ouders en kind. Dat leek ons erg prettig en dat is het ook.
Nu Ella eenmaal op school zit, ben ik eigenlijk nog het meest enthousiast over de flexibiliteit door de week heen, en over de kwaliteit van het onderwijs. We kunnen het weekend langer of korter maken, of tussendoor een dag vrij nemen om naar Artis te gaan, of om gewoon rust in te bouwen. Hoewel er op school juist veel structuur is, kunnen we iedere dag op zich kijken hoe laat we Ella naar school brengen. Een uur eerder of later naar school brengen of ophalen kan probleemloos. Hoewel Ella graag om dezelfde tijd naar school gaat, maakt het voor het lesprogramma niet uit als we daarin variëren. Dus daarom wel regelmaat, maar geen stress of haast bij ons thuis. Heerlijk!
De kwaliteit van het onderwijs zie je terug in hoe gedetailleerd de week is uitgewerkt. Zelfs de wandeling naar de gymzaal heeft een educatief tintje. Het thematisch onderwijs werkt erg goed. De vele excursies waarin het thema weer op een andere manier behandeld wordt maken de kinderen vroeg wijs. Ieder kind op De School kan zijn eigen tempo volgen en loopt daarmee nooit achter of voor. Dit maatwerk blijkt voor de kinderen zeer motiverend te zijn.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *