Excursies Verkeer en vervoer (totaalpakket)

De komende week staan er drie bijzondere educatieve excursies op stapel binnen het thema Verkeer en vervoer.
Cruiseschip Rotterdam
De bovenbouw bezoekt het cruiseschip de SS Rotterdam. We krijgen een rondleiding naar de brug en de machinekamer en zullen bijna alles zien van de grootste oceaanstomer ooit in Nederland gebouwd. “En de glorieuze cruisetijden van deze 228 meter lange levende legende ervaren. Van het bovenste dek tot diep in de buik. Kijk over de monumentale boeg, zie de zware ankerlieren, kom op de torenhoge brug, in de kaartenkamer, de radiokamer en bekijk de originele kapiteinshut”.
De rondleiding gaat ook langs de authentieke zalen, naar het oude binnenzwembad, de machinekamer met de machtige stoomturbines en via smalle trappetjes naar het bezienswaardige ketelruim. “Zie het manoeuvreer-bord vol hendels en knoppen. Kijk waar de stokers en ketelbinkies sliepen”.
Spoorwegmuseum Utrecht
De middenbouw gaat naar het spoorwegmuseum in Utrecht. “We zeggen museum maar ben jij wel eens in een museum naar een theatervoorstelling geweest? Of heb je wel eens in een heuse simulator gezeten? De trein is al bijna 200 jaar het belangrijkste vervoermiddel in onze maatschappij! Je beleeft en ziet alles tijdens een “rondreis” in het spoorwegmuseum, waarbij je ook nog eens veel leert”.
Circuit van Zandvoort
De onderbouw gaat naar het circuit van Zandvoort. Op pad in het eigen dorp! We leren van alles over het circuit met behulp van een speurtocht en mogen onder andere in de pitstraat.