Richard Oonk en Marta Balas, ouders van Mira

Richard Oonk en Marta Balas, ouders van Mira (5 jaar): “Het meest waardevolle aan deze school vinden we de persoonlijke aandacht voor Mira. Mira is hier Mira en ze gaat altijd graag naar school.”

Onze dochter Mira is nu enkele maanden op De School. Onze keus hebben we in stapjes voorbereid: het nieuws al jaren gevolgd over de ontwikkelingen, zo veel mogelijk open dagen bezocht en twee keer een gesprek gehad met de directeur.

Ondanks de onzekerheden hebben we gekozen voor deze school om de volgende redenen:
– het is kleinschalig
– er is een individueel leertraject met een samen opgesteld leerplan
– er is veel betrokkenheid van leerling en ouders door onder andere persoonlijke kring (PK) gesprekken, sociocratische kringen en open schoolcultuur
– de sociocratische kringmethode, waarbij je wordt uitgenodigd tot een gesprek en niet regels top-down opgelegd worden

Ook onze schoolervaringen van vroeger spelen een rol. We hebben beiden ons veel op school verveeld omdat er niet genoeg uitdaging was. De grote mate van zelfstandig werken en het zelf voor een deel richting kunnen geven aan je eigen leerproces lijkt ons heel fijn.

We hebben gekozen voor het basispakket. De keuze was vooral een financiële keus.
Maar we merken ook dat voor Mira deze schooltijden prima zijn. Op deze manier is school ook niet duur, de 500 euro eigen schoolbijdrage vinden we wel gepast voor wat er geboden wordt.

Het meest waardevolle aan deze school vinden we de persoonlijke aandacht voor Mira. Mira is hier Mira en ze gaat altijd graag naar school. Ik denk dat op deze school iedereen zichzelf kan zijn, de juffen de variaties van kinderen als schitteringen en uitdagingen zien en dat kinderen elkaar ook niet veel pesten.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *