Persoonlijke kringgesprekken

Inschrijven voor pk-gesprekken
Maandag 21 maart starten de weken van de persoonlijke kringgesprekken. U kunt intekenen op het rooster dat in de hal van de school hangt.
We weten dat een deel van de ouders en leerlingen uitkijkt naar deze gesprekken, en een deel ze graag voert maar het niet noodzakelijk vindt. Vanwege de krappe personeelsbezetting van dit moment stellen we voor om alleen de pk-gesprekken te voeren met ouders en leerlingen die dat graag willen. Als de behoefte er niet echt is, stellen we dus voor om niet in te tekenen voor een gesprek om waar mogelijk ons team te ontlasten. Het leerplan wordt overigens voor alle kinderen gemaakt, ook als er geen gesprek plaatsheeft. Het plan sturen we u dan via de mail.
Doel van pk-gesprekken
De pk-gesprekken zijn bedoeld om met z’n drieën (leerling, ouder, leerkracht) terug te blikken op de afgelopen tien weken en vooruit te blikken op de komende tien weken. Er wordt gesproken over wat er is geleerd en geleerd gaat worden (= leerinhoud), wat de resultaten waren en welke er verwacht worden (= leerresultaten) en hoe het is gegaan/hoe ieder in z’n vel zit (= leerproces).
We nemen hiervoor 5x per jaar ruim de tijd: een uur.
De pk-gesprekken zijn dus dé plek om uitgebreid met elkaar te spreken. In het werkrooster van de leerkrachten wordt hiermee rekening gehouden: in de ‘pk-weken’ draaien we met extra bezetting. Het is de bedoeling dat u uw gespreksonderwerpen verzamelt tot die gespreksmomenten en tussentijdse gesprekken met leerkrachten zoveel mogelijk beperkt. Dit komt de aandacht van leerkrachten voor de leerlingen ten goede en daarmee de kwaliteit van ons werk.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *