Sanne Kol, moeder van Robin

Sanne Kol, moeder van Robin (8 jaar): “Vooral het thema onderwijs blijkt erg leuk te zijn. Ze leert alles wat ze zou moeten leren, maar op een leukere en toch intensievere manier dan op de meeste andere basisscholen.”

Mijn dochter zit nu bijna 4 jaar op De School en alle jaren zijn naar volle tevredenheid.

Zo’n 6 jaar geleden heb ik voor het eerst een artikel gelezen over het opzetten van deze school en ik dacht direct: op zo’n school had ik graag willen zitten. Vervolgens heb ik contact gezocht met Marjolein en hebben we in de aanloop naar de start van De School contact gehouden.

Helaas heeft Robin haar eerste kleuterjaar op een andere school moeten doorbrengen. Ik zeg helaas, want het bleek dat Robin niet goed kon gedijen in een klas met 30 kinderen. Meteen toen De School open ging zijn wij dus overgestapt en Robin bloeide helemaal op. Ze bleek dus toch een heel pienter en leergierig kind te zijn. De eerste 3 1/2 jaar heeft zij in het totaalpakket gezeten omdat ik wilde dat ze alle ervaringen op zou moeten doen die De School biedt, maar sinds januari dit jaar zijn wij overgestapt naar het basispakket omdat het totaalpakket voor ons onbetaalbaar werd.

Wij hebben gekozen voor deze school vanwege de open en individuele manier van onderwijs, het maatwerk en intensieve contact met de kinderen, en gelukkig werkt dit ook goed in het basispakket. Vooral het thema onderwijs blijkt erg leuk te zijn. Ze leert alles wat ze zou moeten leren, maar op een leukere en toch intensievere manier dan op de meeste andere basisscholen. Het meest waardevolle aan De School vind ik dat een kind mag zijn wie hij of zij is. Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen slecht en goed lerende kinderen. Ook tussen de kinderen onderling merk je niks van het feit dat sommige kinderen “anders” zijn. Ook het bewustzijn bij de kinderen zelf is groter. Het zijn kinderen die verder kijken dan hun neus lang is. Ze kunnen bijna allemaal heel goed onder woorden brengen wat hun bezighoudt en wat ze echt interesseert. Ook bij gastlessen en uitjes blijkt iedere keer weer dat de kinderen goed nadenken over het onderwerp wat ze aangeboden wordt en dit ten volle benutten.

De sociocratische ondergrond van De School is een mooie bijkomstigheid en het zal goed werken in de klassen zelf, maar als ouder zijnde heb ik niet het idee dat dat erg belangrijk is bij het besturen en reilen en zeilen van De School, maar dat is mijn persoonlijke visie natuurlijk.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *