Wachtlijst nieuwe leerlingen (tijdelijk)

Sinds de verhuizing is het aantal leerlingen sterk gegroeid. Momenteel hebben we 86 leerlingen en méér dan 10 inschrijvingen van leerlingen die het komende half jaar erbij zullen komen. In onze huisvesting is er plaats voor 95 leerlingen. Dat betekent dat we nu onze maximale capaciteit in deze locatie hebben bereikt. Om verder te groeien, hebben we nieuwe ruimte nodig.

Wat voor ons minstens zo belangrijk is, is behoud van onze werkwijze – samengevat als persoonlijk & ondernemend. Deze komt het beste tot zijn recht bij een omvang waarbij alle kinderen, ouders en leerkrachten elkaar kennen en met elkaar werken. De ideale omvang ligt bij ongeveer 100 mensen.

Om door te kunnen groeien, hebben we dus huisvesting nodig in de vorm van een tweede ‘unit’. Hiermee bedoelen we een ruimte vergelijkbaar met die we nu hebben, bestaande uit aaneengesloten veilige ruimtes, met eigen voorzieningen als toiletten, keuken en spreekkamers. Die ruimte hoeft bij de start nog niet zo groot te zijn als nu, maar moet wel groeimogelijkheden hebben. Op die manier kan een tweede ‘De School’ ontstaan van maximaal 100 mensen waarbij opnieuw iedereen elkaar kent en intensief betrokken is bij onderwijs en samenleving.

In het basisonderwijs is het zo geregeld dat de gemeente waar de school is gevestigd, verantwoordelijk is voor de huisvesting. Schoolbesturen kunnen en mogen dat niet zelf regelen. We zijn dus flink afhankelijk van de mogelijkheden van de gemeente Zandvoort.

Wat betekent dit?

  • Sinds deze zomer zijn er gesprekken met de nieuwe wethouder, collega-besturen en gemeentelijke ambtenaren over de gewenste uitbreiding.
  • Zolang het niet zeker is dat en wanneer we nieuwe huisvesting krijgen, worden nieuwe aanmeldingen van leerlingen op een wachtlijst geplaatst. Nieuwe leerlingen kunnen we dus niet inschrijven. Deze wachtlijst is ingegaan op 22 juli 2014.
  • Zodra er uitzicht is op een geschikte locatie, zullen we leerlingen weer inschrijven.
  • Broertjes en zusjes van kinderen die nu al op De School zitten, zijn verzekerd van een plaats.
  • De informatiebijeenkomsten voor nieuwe ouders het komende jaar gaan gewoon door. Zo krijgen we een beeld van de interesse en naarmate de wachtlijst omvangrijker is, is de kans groter dat de gewenste huisvesting er ook komt.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *