Wetenschapsexcursie ‘Brain Awareness’ (bovenbouw)

Brain Awareness vrijdag 16 maart
Op vrijdag 16 maart gaan de bovenbouwkinderen op excursie naar het Donders Institute for Brain, Cognition and Behaviour in Nijmegen. 
Het Donders Instituut is deel van de Radboud Universiteit in Nijmegen. Wetenschappers doen hier onderzoek naar “Brain, cognition and behaviour”, dus naar de werking van onze hersenen, vooral op het gebied van kennisverwerving en gedrag. Het onderzoek is ingedeeld in vier thema’s:
1 taal en communicatie
2 waarneming en gedrag
3 leren en geheugen
4 hersenen als een netwerk – communicatie binnen de hersenen.
Met deze excursie maken we vanuit school voor het eerst een kennismaking met de wetenschap!
Voor meer info zie: www.dondersbrainweek.nl.
Om een idee te krijgen:
Knutsel een tol met een grappig figuur, en kijk wat er gebeurt als je de tol heel hard rond draait. Of kruip in een nagebouwde MRI-scanner, die lijkt wel een beetje op een ruimteschip. Ook kun je je eigen DNA bekijken. Dat zijn hele kleine stukjes in je lichaam die je van je ouders hebt gekregen voor je werd geboren. 
Heb je altijd al eens willen weten hoe verliefd zijn werkt? Vraag je je wel eens af of je echt maar 20% van je brein gebruikt? Waarom schrijf jij met rechts en iemand anders met links? En hoe komt het nu eigenlijk dat je in je doen en laten zoveel op je ouders lijkt (of juist niet!)? Of heb je een heel andere vraag die je bezig houdt?
Kom langs met je brandende vraag over het brein en stel ‘m aan één van onze wetenschappers. Tijdens een speeddate doen zij hun uiterste best om je vraag in 5 minuten te beantwoorden!

Kijk eens op: http://www.youtube.com/watch?v=HPS-mO090i0. Kort filmpje over het baby centrum van Sabine Hunnius, die ’s middags een lezing zal geven.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *