Workshops in de bovenbouw

De kinderen in de bovenbouw en middenbouw kunnen inschrijven om mee te doen aan een workshop gegeven door de leerkrachten. Deze week zijn er drie waaraan je mee kunt doen.

Koningshuis

In de info in het boek komen behoorlijk wat koningen en koninginnen voorbij. Wie waren zij eigenlijk en wat hebben zij meegemaakt? Via een spel gaan we op een rijtje zetten welke info uit het boek nu bij welk staatshoofd hoort.

Machines

Samen gaan we op papier de binnenkant van een machine tekenen. Iemand start de machine op blad 1 en maakt een aansluiting (Buis? Draadje? Tandwiel?) naar het blad van de volgende persoon op blad 2. Deze maakt weer een deel van de machine en een aansluiting naar het blad van de volgende persoon. Wat ging er in de machine? En welke eindproduct komt er uit?!

Post!

Naar je vriendje schrijf je natuurlijk een heel andere brief dan naar bijvoorbeeld de koningin! We gaan hier mee oefenen door een kaartje te schrijven (informeel) naar een klasgenootje en door een e-mail (formeel) te sturen naar bijvoorbeeld een museum (excursie?), speelgoed fabrikant (buitenspeelgoed?), Amnesty International (gastspreker?) of een andere organisatie. Eigen ideeën zijn natuurlijk welkom!!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *